Loading…

Over mij

Ik ben een contentexpert met als missie: websites met focus op het doel die uitblinken in eenvoud. Die de bezoeker zo goed mogelijk van dienst zijn. Zo bereik je als organisatie online resultaten.

Simpel is niet simplistisch. Simpel bekent dat je gebruiker denkt: “Dat ging gemakkelijk en snel!”. Simpel betekent dat content relevant en toegankelijk is en er geen hindernissen zijn. Zodat je website ook echt voor jou werkt en bezoekers tevreden zijn. Dan is hun focus gericht op de boodschap die je hen wilt meegeven.

Bezoekers doen namelijk niet wat jij van ze vraagt. Ze doen wat hen het meest oplevert.

Dat vraagt andere beslissingen. Een andere manier van kijken naar je website en helder maken wat je echt wilt bereiken. En op basis van onderzoek en feiten de beste content maken.

Een site simpel maken is nog niet zo simpel. Voor die klus mag je mij inzetten. Wil je meer weten over wat ik allemaal gedaan heb, kijk dan op mijn LinkedIn-pagina.

Meer over mijn achtergrond

Ik begon als redacteur met als belangrijkste taken: structureren van de site en bouwen van mooie pagina’s. Goede teksten en sterk beeld zijn basisvereisten, maar ik kwam er gaandeweg achter dat een effectieve website meer vraagt. En dat geldt even goed voor een app, social media post, en alle andere online media.

Ik heb de kans gehad dit in praktijk te brengen als projectleider in grote webprojecten voor de gemeente Amsterdam: integreren van 40 intranetten, herstructureren en herschrijven van hele webonderdelen. Een van mijn laatste opdrachten was het compleet nieuw opbouwen van de Engelstalige versie van de gemeentewebsite, www.amsterdam.nl/en.

De nadruk in mijn projecten lag altijd op content: opschonen, herstructuren, verbeteren en maken. Hiervoor leidde ik als projectleider het team wat dit samen met mij deed, en train en coach ik redacteuren om deze lijn voort te zetten.

Ik ben me tijdens die projecten meer gaan concentreren op het ‘bouwen’ van content gebaseerd op feiten en onderzoek. Niet het schrijven van tekst, maar het inrichten van taken. Ik heb kunnen leren van topmensen in dit vakgebied door met hen samen te werken: Wiep Hamstra en Simon Besters van De Staat van het Web en de toonaangevende expert in content design Sarah Richards.